Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал отпадна в полуфиналите на турнира в Буенос Айрес

Рафаел Надал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Надал пропиля разиграване за мача и загуби с 4:6, 6:4, 6:7(4) срещу австриеца Доминик Тийм в двубой от полуфиналите на турнира по тенис за мъже в Буенос Айрес. Защитаващият титлата си испанец изпусна победата при 5:4 в последния сет, след като Тийм защити собственото си подаване и изпрати срещата в тайбрек.

"Невероятен мач! Още от самото начало играехме доста равностойно, а в третия сет Надал наистина вложи всичките си сили. Аз обаче успявах да контраатакувам и да изпращам страхотни удари на ретур. Да играеш срещу най-големите е специално, а да победиш един от тях - мечта", каза след срещата Тийм, който е 19-и в света.

Загубата от Тийм е нов жесток удар по ветерана Надал, който беше отстранен от непоставения Фернандо Вердаско в мач от първия кръг на откритото първенство на Австралия. Австриецът пък ще играе финал в Аржентина, а негов съперник ще бъде Николас Алмагро. Испанецът надви с 6:4, 7:5 своя сънародник и поставен под номер 2 в схемата Давид Ферер.

"Продължителната работа се отплаща с победи, но не е сега моментът да празнувам. Трябва да се концентрирам за финала и се надявам в него да играя на нивото, на което бях и в мача срещу Ферер", каза Алмагро след победата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна