Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

66-ият фестивал на италианската песен в Санремо приключи

Изпълнение от фестивала на италианската песен в Санремо
Снимка: БТА

Приключи 66-ият фестивал на италианската песен в Санремо, който премина при изключително голям интерес - над 10 милиона зрители на вечер, което е равно на почти 50% от италианската телевизионна аудитория. 

Абсолютният победител на "Санремо 2016” е групата "Стадио” с песента "Un giorno mi dirai” (Един ден ще ми кажеш) – една чудесна по съдържание и изпълнение песен, която освен златната статуетка спечели и наградата за музика и тази на пресцентъра.

Това не е истина!, заяви просълзен вокалистът на състава Гаетано Курери.

Истина е, че групата от Болоня е много уважавана, с големи традиции в поп и рок музиката на Апенините още от създаването си през 1977г.  На 66-ия “Санремо” тя  спечели и приза за кавъри с песента на Лучо Дала "La sera dei miracoli” (Вечерта на чудесата).

В категорията "Нови таланти” заслужено триумфира Франческо Габани с песента "Амин” – една специална песен според него, в чийто приятен ритъм се вплита оригинално изразен размисъл за начина на живот днес – текст, отличен за най-добър на "Санремо”. Габани получи и признанието на критиката.

Публиката в театър "Аристон” се забавлява много на фeстивала. Стойността му възлиза на 16 000 000 евро, приходите от реклами и билети са  22 000 000 евро, а възнаграждението на водещия Карло Конти е 550 000 евро. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от