Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на НСА запази мястото си в първа дивизия на турнира „Сhallenge“ по хокей в зала

Отборът на НСА запази мястото си в първа дивизия на турнира „Сhallenge“ по хокей в зала
Снимка: НСА ПРЕС

Шампионът на България по хокей в зала НСА запази мястото си в първа дивизия на турнира „Сhallenge“. В последната решаваща среща за влизане в шестицата на европейското клубно първенство, което се провежда в спортен комплекс „Камчия“ момчетата на Стефан Чавдаров победиха с 6:3 отбора на ирландския „Балфаст“. 4 от попаденията отбеляза Петър Кътовски, а по едно реализираха Радослав Грозков и Валентин Георгиев. Кътовски е и гол майстор на първенството с 14 попадения.

За първи път клубен отбор при мъжете в България има привилегията да играе в първата дивизия на "Challenge" турнирите, организирани от Европейската федерация по хокей. Според регламента първите два отбора в класирането на първенството ще дадат възможност на държавните шампиони за 2016 година да играят в "Trophy" турнирите на федерацията през 2017 година.

Победител е датския "Слагелсе", който се наложи на финала срещу „Младост” (Хърватия) с 4:2 . Шампионите получиха купа и медали, а  децата от училище „Юрий Гагарин” в СОК „Камчия” участваха в церемонията по закриването на първенството.

Организатор на проявата  е клуба по хокей на Националната спортна академия „Васил Левски“ с подкрепата на Българска федерация по хокей на трева, която тази година отбелязва 25 години от създаването си, а клуба по хокей на НСА празнува своя 20-годишен юбилей. Организацията е отлична, базата е невероятна. Има един много малък проблем и той е, че е трудно достъпна, но когато веднъж стигнеш до тук, всичко е на изключително високо ниво. Хубавото е, че вашият отбор остана да играе в първа дивизия. Вие имате опит в играта в зала,но момчетата дапочват малко бавно игрите, в края добиват скоростта с която трябва да играят. Ако догодина играят със същата скорост, както в края на мачовете на това първенство, вярвам че ще имат успех, това заяви специарно за БНР директорът на турнира Хауърд Полард.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна