Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермерите в Гърция дадоха два дни срок на правителството да отговори на исканията им

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фермерите в Гърция дадоха два дни срок на правителството, за да отговори на исканията им. В същото време блокадите по пътищата не само продължават, но се увеличава продължителността им. 

При затворени граници и блокирани пътища фермерите представиха на правителството петиция с искания по промените в проектозакона. Чакат до два дни отговор и среща с министъра на аграрното развитие, с лидерите на партиите и премиера Алексис Ципрас.

Настояват за споразумание, подкрепено и от опозицията.

Засега видимо не са склонни да прекратят поне за няколко часа блокадата при пътен възел Темби и Гърция остава разделена на две за неопределено време. От днес започннаха да прекъсват движението и по обходни маршрути, паралелно с блокираните места по магистралата.

За едно денонощие е прекъснат достъпът до граничните пунктове с Албания и Македония. За Турция отварят само по четири часа на ден.

От тази нощ 48-часова стачка започват и работещите по гръцките пристанища, които протестират срещу предвидената иватизация. Морският транспорт ще е прекъснат за 48 часа, което се отнася както за феробитната връзка, така и за обслужването на товарните кораби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна