Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболният елит се събира в Търново за поклонението на Трифон Иванов

Трифон Иванов
Снимка: БГНЕС
Днес в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново ще се състои поклонението пред футболната легенда Трифон Иванов. Траурната церемония започва в 13 часа, а по време на нея на видеостени ще бъдат показани най-забележителните моменти от кариерата на Иванов.

Как ще бъде запомнен той от хората и приятелите си, сподели съотборникът му от "Етър" и националния отбор по футбол Бончо Генчев:

Той остава невероятен играч, шампион на Австрия, шампион на Българи, носител на Купата на България, участник на европейско първенство, на две световни първенства. Фактите говорят сами по себе си какъв е бил Трифон. Родолюбец, мъж.

Един от най-близките приятели на футболиста Красимир Балъков сподели:

Тъжно ми е, жал ми е, че толкова рано си отиде от нас. Ние нищо не можем да върнем за жалост. Единственото, което можем да направим е с почит да го изпратим. Дай боже, горе в небесата да играе футбол със звездите, първите звезди, които са си отишли преди него. Трифон имаше своите качества, характер. Неговият хумор, който постоянно го пускаше между нас и създаваше невероятна атмосфера. Затова можеше да му завижда всеки един човек. Жалко. Жалко, че го няма между нас. Мисля, че той си отиде много рано, можеше много повече да постигне за футбола.

Очаква се днес във Велико Търново да пристигнат и играчите от звездния български отбор от световното първенство в САЩ през 1994 година, част от който беше и Трифон Иванов.

Спортният министър Красен Кралев издаде заповед, с която футболистът получава посмъртно “Венец на победителя”.

Страница от Книгата за почетните граждани на Велико ТърновоВъв Велико Търново е обявен ден на поклоненине. Ще бъде изложена съболезнователна книга.

Един от най-обичаните български спортисти почина на 50-годишна възраст след масивен инфаркт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна