Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите от националния отбор на България почетоха паметта на Трифон Иванов

Снимка: БГНЕС

Футболистите от националния ни отбор от световното първенство в САЩ през 1994 година пристигнаха в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново, за да почетат паметта на Трифон Иванов. 



Първи пристигна президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, следван от селекционера на националния ни отбор Ивайло Петев. По-късно в залата дойдоха Даниел Боримиров, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Наско Сираков, Йордан Лечков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев. Бившият треньор на националния отбор Димитър Пенев, както и неговият помощник Красимир Борисов, също дойдоха на поклонението.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посочи, че голямата мечта на Трифон Иванов била свързана с развитието на детско-юношеския спорт в България. На тази своя мечта той е посветил усилията си през последните години, като председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз.

Хиляди хора се събраха пред централния вход на ДКС "Васил Левски", за да отдадат последно сбогом на големия българския футболист.

Чуйте Трифон Иванов в последното му интервю на за Националното радио, което намери място в книгата на колегата ни Диян Никифоров "17 крачки към безсмъртието":




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна