Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Попов: Трябва да се противопоставим на влошаването на перспективите пред сигурността

Снимка: БГНЕС

Българската армия трябва да се противопостави на влошаването на перспективите пред сигурността. Това се посочва в доклада на началника на отбраната генерал Константин Попов. Докладът е бил представен на ежегодната конференция на началника на отбраната.

В публикуваната от Министерството на отбраната част от доклада се посочва, че противопоставянето на влошаването на перспективите пред сигурността следва да се осъществява, като се поддържат достатъчно надеждни, осигурени, гъвкави военни способности. За настоящата година генерал Попов е обещал, че армията ще поддържа постоянна готовност за оказване на помощ на населението при бедствия, както и при засилващия се миграционен натиск.

Депутатите бързо решиха да включат промени в Закона за отбраната, които да позволят на военнослужещи да участват в охраната на границата, заедно с МВР. Като приоритет пред участниците в конференцията, министърът на отбраната Николай Ненчев е откроил изготвянето на национална "Стратегия за противодействие на хибридния модел на водене на война", както и план за нейното изпълнение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени