Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва делото срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов за инцидента пред магазина на "Раковски"

Снимка: БГНЕС

В Софийския градски съд (СГС) започва делото срещу депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов за инцидента пред магазин за алкохол и цигари на столичната улица "Раковски" на 9 октомври миналата година. Те са обвинени в хулиганство и посегателство над полицейски служители. Делото стигна до съдебната зала за рекордните четири месеца.

Двамата националисти отиват до така наречения "клек шоп", защото знаели, че там се продава дрога и започва скандал, по време на който Чуколов удря човек по лицето. Заедно със Сидеров поставят в отвора на витрината кашон с боклуци и с ритници го вкарват вътре в магазина.

Когато на мястото пристигат собственикът и съпругата му, двамата депутати насочват агресията си към тях. Жената се опитва да снима с телефона си, но Сидеров го избива с удар от ръцете ѝ и силно я стиска. В това време Чуколов я бутал.

Двамата се държали агресивно, арогантно, парадирайки с позицията си на народни представители. В обвинителния акт пише още, че в разгара на скандала Десислав Чуколов напсувал единия от полицаите и му ударил шамар по лицето. Волен Сидеров също, като същевременно заплашил друг полицай, че ще го уволни. За тези престъпления двамата са заплашени от затвор до 5 години.

След този случай националистите още на няколко пъти правят акция в денонощното магазинче до НАТФИЗ. После на прицел вземат самата академия, като кулминацията е нахлуването им вечерта след първия тур на местните избори.

Заради тази упоритост Сидеров и Чуколов останаха без имунитети по две обвинения и даже прекараха половин денонощие в ареста по искане на главния прокурор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна