Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Пловдивският окръжен съд остави Иван Евстатиев в ареста

Пловдивският окръжен съд остави в ареста бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за сексуално насилие на 16-годишно момиче. Мярката беше гледана в Пловдив по разпореждане на Върховния касационен съд, заради отвода на съдиите в Пазарджик при предишното обжалване, които се мотивираха с лични и служебни контакти с обвиняемия.

И днес пред  съдебната палата в Пловдив отново да се събраха  жители на Стрелча. Тук беше и бащата на 16 годишното момиче - Георги Белухов.

Очакваме Евстатиев да остане в ареста за постоянно, защото, ако бъде пуснат под някаква парична гаранция или домашен арест, това е равносилно за него на свобода и съответно за нас няма възмездие.
Детето започна да посещава училище. За сега се възстановява добре. Остава единствено страха от подсъдимия. Страхува се, че човек, който е заемал важни лидерски постове в обществото, има връзки и тя въз основа на това се опасява, че може да й въздейства по някакъв начин.

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча не присъства на съдебното заседание, заради влошеното му здраве. "Настояваме да му бъде наложена по- лека мярка за неотклонение по тази причина ,  каза единият от адвокатите на Евстатиев -  Милчо Бангарски,  като обясни какво е състоянието на клиента му  

Има направени доста експертизи. Мозъчен инсулт, бъбречна недостатъчност и новоотключен диабет, които са взаимно свързани.


След произнасянето на съда за оставането на Иван Евстатиев в ареста , чакащите пред залата жители на Стрелча започнаха да скандират "Браво!"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна