Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветераните на "Ботев" (Пловдив) обявиха подкрепа към треньора Николай Костов

Петър Зехтински
Снимка: БГНЕС

Ветераните на "Ботев" (Пловдив) подкрепят твърдо старши треньора на мъжкия футболен отбор Николай Костов. Това обяви един от най-големите футболисти в историята на клуба Петър Зехтински. Изказването си той направи по време на съвместната пресконференция в община "Пловдив" на спортно-техническите щабове на "Ботев" и "Локомотив" в навечерието на сблъсъка помежду им в събота.

Добре дошъл в община Пловдив. Искам да декларирам, че всички ветерани и легенди на "Ботев" заставаме зад теб. Ние те подкрепяме и се надяваме да останеш дълго време в Пловдив. Политиката, която водиш в отбора с налагането на млади футболисти от школата на клуба, е правилна и ще даде положителни резултати. Доволни сме, че в отбора ни вече има повече наши момчета и български таланти, обърна се Петър Зехтински към Николай Костов и изрази увереността си, че това ще се види още по време на дербито с "Локомотив".

Треньорът на "жълто-черните" отговори на журналистически въпрос дали воденият от него тим може да се класира за евротурнирите през този сезон с думите, че във футбола всичко е възможно, но това ще зависи и от резултатите на другите отбори. Петър Зехтински изрази увереност, че заедно с други ветерани от "Локомотив" ще отидат в събота заедно на стадиона в Коматево, за да гледат дербито и така ще дадат пример за уважението между двата клуба.

Почетният президент на "Локомотив" (Пловдив) Христо Бонев и административният директор Атанас Узунов обаче заявиха, че няма да присъстват на срещата. Не е лоша идеята президентите на двата клуба да гледат дербито един до друг, но това едва ли ще се получи в България на този етап. Специално за нашия лагер - аз и Христо Бонев сме суеверни. Смело мога да ви кажа, че няма да присъстваме на мача в Коматево. Ще го гледаме по телевизията. Такава е традицията ни от може би 14-15 години. Но пък наши ветерани ще присъстват на двубоя, заяви Атанас Узунов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна