Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еколози протестират срещу концесията на ски зоната над Банско

Снимка: БГНЕС

Природозащитници протестираха срещу концесията на ски зоната над Банско преди днешното заседание на Министерския съвет. Те издигнаха плакат с карикатура на Бойко Борисов, който вижда в огледалото депутата Делян Пеевски, нарисувана от карикатуриста на вестник "Сега" Христо Комарницки. На мястото на Пеевски обаче природозащитниците бяха залепили изображението на бизнесмена и председател на федерацията по ски Цеко Минев.
Еколозите отново изразиха възмущение:
Държавата го е избрала, като му възлага концесии, подарява му както Пирин, така и Витоша. Това, което ние искаме да кажем е, че не само българите в Лондон, но и българите в България се чудим защо държавата подарява на мафията толкова големи апетитни хапки като концесията в Банско и се чудим не само Пеевски дали вижда в огледалото господин Борисов, но дали не вижда и Цеко Минев, имайки предвид, както лифтовете на Банско, така и лифтовете на Витоша.

Късно снощи стана ясно, че докладът на междуведомствената работна група за концесионния договор за ски зона Банско няма да бъде внесен за разглеждане на днешното заседание на правителството.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна