Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите ни загубиха от връстниците си от Сърбия с 0:2 в контрола

Юношески национален отбор
Снимка: Архив

Юношеският ни национален отбор по футбол (до 19 години) загуби с 0:2 у дома срещу връстниците си от Сърбия в приятелска среща в Правец, която е част от подготовката на младите "трикольори" за финалния кръг на квалификациите за европейско първенство. Представянето на тима в мача дава повод за оптимизъм в треньорския щаб на младите "лъвове" преди важните двубои през следващия месец. Младите български таланти вложиха голямо старание, опитаха да играят комбинативно и затрудниха максимално сръбския отбор. На срещата в Правец присъства чехът Милан Холуб, скаут на английския "Манчестър Сити" за Източна Европа.

В 16-ата минута Денислав Александров пропусна най-чистото голово положение за българите, след като получи пас от Божидар Краев. В последните минути на първата част Краев отправи опасен удар от дистанция, който беше избит от вратаря от гостите. В 30-ата минута Александър Лутовац с удар отблизо отбеляза първия гол, получавайки подаване от Милислав Попович. Точно 11 минути след началото на второто полувреме Неманя Главчич проби в половината на България и с удар от дъгата в горния ъгъл на вратата оформи крайното 2:0. В последния четвърт час от двубоя българският отбор се опита да вкара гол, изпълни няколко корнера и създаде разбърквания в наказателното поле на Сърбия.

"Доволен съм, не отстъпвахме по нищо, но загубихме. Ще направим нашите изводи. Опитваме се да изградим стил, който да налагаме. Усети се липсата на някои момчета. Имахме и трима нови, които за първи път ги викам. С тях имахме само една тренировка. В края на март ни предстои голямо предизвикателство. Тогава ще се проведе финалният етап от квалификациите за европейско първенство и съперници ще бъдат Белгия, Шотландия и Хърватия. Само първият се класира на шампионата, но ние имаме нашите шансове и ще ги преследваме. Доволен съм от старанието и себераздаването на момчетата. Някои показаха истинските си възможности, други - не, но това е футболът. Един ден ти върви, друг - не", заяви Светослав Тодоров след края на двубоя между България и Сърбия.

Контролна среща по футбол, играна в Правец:

България (до 19 години) - Сърбия (до 19 години)  0:2
голмайстори: 0:1 Александър Лутовац 30, 0:2 Неманя Главчич 56

стартов състав на България: Димитър Митов, Стойчо Атанасов, Георги Купенов, Димитър Буров, Денислав Александров, Божидар Краев, Александър Георгиев, Томас Цвятков, Галин Минков, Галин Ташев, Ангел Максимов;
през второто полувреме в игра влязоха: Михаил Михайлов, Кристиян Димитров, Тонислав Йорданов, Ангел Лясков, Стефан Аличков, Рангел Игнатов, Денис Юсеинов, Георги Йомов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени