Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адел триумфира на наградите "Брит"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската поп дива Адел триумфира четири пъти на 36-ата церемония по връчване на британските годишни музикални награди "Брит". Тя спечели титлите за женска солова певица и за британски сингъл на годината за любовната си балада "Хелоу". 
Много ви благодаря. Да се завърна след толкова дълго отсъствие и да получа такъв радушен прием е просто прекрасно.
Специалната награда на Адел за "Глобален успех" беше обявена от първия британски астронавт Тим Пийк във видеопослание от борда на Международната космическа станция
Огромна чест е да съм част от тази невероятна вечер от тук горе - на борда на Международната космическа станция. Поздравления за великолепната Адел - тя покори света и наистина е глобален артист.
"Колдплей" отново спечелиха приза за най-добра британска група и така станаха най-награждаваната банда откакто съществуват "Брит". Канадският изпълнител Джъстин Бийбър беше отличен за най-добър чуждестранен изпълнител и прие наградата си много емоционално. 
Ани Ленъкс и Гари Олдмън приеха наградата за британска икона от името на починалия през януари Дейвид Боуи
На 10 януари светът беше шокиран и потресен от новината, че Дейвид Боуи внезапно е починал. Много хора смятат, че нещата в музиката никога вече няма да са същите, каза Ани Ленъкс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна