Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анексът към коалиционното споразумение с подпис на премиера

| обновено на 26.02.16 в 15:12
Меглена Кунева
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов подписа анекса към споразумението с Реформаторския блок, сега документът е при вицепремиера и лидер на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Предстои подписване от лидерите на партиите в РБ, но сигурните подписи са само на Кунева и Божидар Лукарски. Един документ става част от правния мир тогава, когато го подпишат участниците, каза Меглена Кунева.

Нека да дадем възможност на колегите да направят своите консултации и с партиите си, да решат кое е най-добре, както по отношение на това, спазват ли се първоначалните уговорки, да преценят своето поведение и да вземат това решение, което те считат за правилно.

ДСБ и представители на Гражданския съвет от самото начало казаха, че няма да подпишат. После стана ясно, че подпис няма да сложи и Корман Исмаилов, а може би и лидерът на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев.

Ненчев потвърди, че утре БЗНС ще решава дали да подпише допълнението към споразумението за общо управление. Той подчерта, че се води от морала, затова ще бъде и обсъден и въпросът за неговото напускане на кабинета:

От първия ден, в който съм в политиката, вече 25 години, се водя  единствено и само от морални съобръжения, съобразно решенията на политическата организация, която представлявам, ще преценя какво да бъде моето поведение. Още веднаж обръщам внимание  върху думата морал. Утре ще бъде обсъден този въпрос.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени