Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест против решението на прокуратурата по случая с 18-годишния Тодор се проведе във Враца

Снимка: БГНЕС

Във Враца въпреки проливния дъжд се проведе протест срещу решението на прокуратурата да свали обвинението в убийство, по което за смъртта на 18-годишния Тодор се разследваха братята Иван и Десислав Дамянови.

Пред Съдебната палата в града се събраха роднини, съученици и приятели на починалото момче и граждани, които се обявиха и срещу агресията в обществото ни.

Родителите на починалия Тодор са недоволни от заключението на окръжната прокуратура, че разследваните за смъртта на момчето братя Дамянови не са извършили убийство.Преди дни беше оповестено, че това обвинение отпада въз основа на заключение на съдебно-медицинска експертиза за наследствена сърдечна болест на Тодор и свидетелски показания. Тогава стана ясно още, че братята ще се разследват за хулиганство.

Твърдението, че братята Иван и Десислав Дамянови нямат вина за фаталния край е недопустимо, заяви майката на починалия младеж Цецка Йорданова.

Искаме правилно решение на случая – хванаха се за някаква сърдечна болест, която е била наследствена. Определено много по-решителни действия трябват тези млади деца да не напускат страната. Това няма да спре, докато пускат побойници на свобода, подчерта бащата на момче Емил Йорданов.

Против агресията в обществото ни и своята съпричастност по случая с 18-годишния Тодор изразиха и протестиращите жители на град Враца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна