Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева получи мандат от партията си да подпише коалиционния анекс

Меглена Кунева
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният съвет на Движение "България на гражданите" е дал мандат на председателя на партията Меглена Кунева да подпише анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ. В петък по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов пръв постави подписа си и връчи документа на вицепремиера Кунева.

В анекса са поети 40 конкретни ангажименти със срокове. 23 от тях са до септември, седем до октомври, 10 до края на годината. Предвижда се за първите три месеца да бъдат изпълнени осем мерки по договорените осем секторни политики. Документът, по думите на Димитър Делчев, е необходим, за да се предприемат конкретни мерки за конкретни реформаторски политики като борбата с корупцията, изборното законодателство, здравеопазването, образованието, администрацията, енергетиката и икономиката.

ДБГ ще инициира през април и обща среща на Блока с ГЕРБ, на която да бъде дадена първата междинна оценка. Делчев изрази увереност:

Реформаторският блок е жизнен проект, който на всички избори до този момент от старта на изборите за Европейски парламент досега показва това, което ни отличава с Демократи за силна България, това е отношението към властта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна