Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдиците на КТБ са дали писмени обяснения за сгрешения списък

Снимка: БГНЕС

Синдиците на Корпоративна търговска банка са давали писмени обяснения за грешния списък с парите на партиите. Това става ясно от седмичния им отчет. Официалното обяснение още при публикуването на списъка беше "техническа грешка". Заради нея финансовият министър Владислав Горанов обяви в петък, че обмисля смяната на синдиците на банката. Засега обаче няма решение по този въпрос.

Освен пред Фонда за гарантиране на влоговете, синцидите на Корпоративна търговска банка са изпратили писмени отговори до някои от партиите, данните за чиито средства попаднаха в грешния списък. Някои от партиите дори обявиха, че ще потърсят правата си по съдебен ред, защото сгрешените числа за сумите в КТБ уронват престижа им. 
Миналата седмица синдиците са отчели като дейност получаването на съгласие от "Аликс партнърс" докладът на разследващата фирма да бъде предаден в секретната секция на парламента. В същото време от вземанията на КТБ синдиците събрали малко над 100 000 лева, което е доста под обичайната сума. Също така през седмицата не са правени опити за разваляне на сделки. 
Кристи Маринова, Ангел Донов и Лазар Илиев са на работа този понеделник. От Фонда за гарантиране на влоговете засега не дават информация дали предстоят промени. По правило финансовият министър може да предложи смяна на един или повече от синдиците, но тя трябва да бъде одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна