Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ ще разгледа оставката на Георги Лозанов

Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще разгледа на днешното си заседание оставката на председателя на регулатора Георги Лозанов. Миналия четвъртък той обяви, че иска да напусне Съвета, а формалният повод бе регистрацията на телевизия "Пик":

Мотивите са свързани с една обща агресивна линия на медийно поведение. Този тип агресивно говорене, което е характерно за интернет, съвсем не ми се иска чрез моя подпис да се пренася и в регулираната радио-телевизионна публичност, от това няма някакъв особен изход, освен самият аз да напусна. Аз се надявам, че моята оставка ще бъде стимул за парламента по-бързо да реши този кадрови въпрос, както се и надявам, че моята оставка ще бъде един знак за това, че враждебната реч започва да стига една степен на нетърпимост и трябва да се реагира, включително и с промени в закона.

По информация на "Хоризонт", възможно е на днешното си заседание медийните надзорници да не гласуват оставката на Георги Лозанов, защото регулаторът не е в пълен състав - Мария Стоянова е в командировка в чужбина. Гласуването може да бъде отложено за следващото заседание на СЕМ – 8-и март.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна