Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров: Няма официално искане за екстрадиция на Георги Близнаков

Смъртта на Омар Зайед не може да бъде разследвана съвместно от българските власти и палестинската комисия

| обновено на 01.03.16 в 10:47
Снимка: БГНЕС

На този етап няма официално искане за екстрадиция на Георги Близнаков, единият от биячите на Околовръстното шосе в София, заради съмнения, че е участвал в извършване на убийства в Донбас. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров

Наказателният процес тук ще си върви с максимално бързи темпове. Моето мнение е, че всеки трябва да получи заслуженото си, независимо от това бил ли е, или не е бил в Украйна. В конкретния случай мен ме интересува какво е правил на Околовръстното шосе. 

По повод пристигналата в България палестинска комисия за разследване на смъртта на палестинеца Омар Зайед Цацаров беше категоричен, че съвместно разследване с българските власти е невъзможно. На въпрос, докъде са стигнали МВР и прокуратурата в установяване на причините за смъртта на Зайед, той каза:

Разследването е стигнало до разпит на свидетели и в същото време се чака заключение на съдебно-медицинска експертиза. Мисля, че до ден-два тя ще бъде в писмен вид изготвена. Аутопсионните работи са завършени от лекарите. Имаше искане за присъствие по време на аутопсията на дипломатическия представител на Палестина у нас. За съжаление той просто не отговаря на българските процесуални закони и той не може да присъства. Ако има такива искания, необходимата информация в допустимия вариант ще им бъде предоставена, а все пак трябва да отчитаме, че и роднините на починалия имат съответните права в наказателният процес и те могат да се запознаят с материалите по делото, съобразно процесуалния закон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна