Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пощенска банка" приключи сделката по придобиването на "Алфа Банк"

Снимка: БГНЕС

Сделката за придобиването на клоновете на „Алфа банк“от „Пощенска банка“ е окончателно приключена, съобщиха от финансовата институция. Всички услуги и продукти, използвани до момента от клиентите на „Алфа банк”, остават достъпни.

Оперативното сливане и всички произтичащи от това промени ще се случат поетапно, уточняват от „Пощенска банка“. Обединените институции остават на пазара именно под тази марка, с търговското име "Юробанк България". От институцията съобщават, че по този начин се превръщат в четвъртата по големина банка у нас по отпуснати кредити и привлечени депозити. Активите й ще бъдат над 6 милиарда и 300 милиона лева. Операционните системи, продукти и услуги на „Алфа банк“, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на „Пощенска банка“.

След оперативното сливане клиентите на банката ще могат да използват всички офиси, специализирани центрове, банкомати и онлайн платформи за банкиране на „Пощенска банка“, както и една унифицирана тарифа, общи условия и лихвен бюлетин.

Сливането на двете банки бе анонсирано през лятото на миналата година.

Сделката е приключена с подписването на юридическо споразумение между двете банки. „Алфа банк“ оперираше като клон на чужда банка у нас. Това означава, че след сливането на двете институции, депозитите на клиентите на „Алфа банк“ вече ще бъдат гарантирани в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна