Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епизод 8: Власт в мегахерци

БНР Новини
Моля тишина!
Снимка: Даниела Манолова

Времената „за” и „по” радиото след Втората световна война в тяхната оригинална аудио опаковка и същевременно разказани от разстояние във времето от 64 години по-късно – това е фокусът на внимание в осми епизод.
Уникален шанс „доведе” в епизода Върбан Върбанов, който е работил заедно с Димо Казасов, министър на пропагандата, в първите години след 9 септември 1944 г., и неговата дъщеря Диди Върбанова, която се опитва да пробие в радиото през 60-те с току-що създадения от самата нея вокално-инструментален състав „Стоп“, при това с песни, възпяващи любовта, а не партията.
Уникален е и саундтракът на епизода. Препоръчваме горещо онзи момент, в който по радиото отново звучи манифестация на служителите на Радиото, предавана директно в ефира и коментирана от модератор с поетична лексика. Този път манифестацията не е част от директно предаване, а път да намерим себе си, като се разпознаем във всеки отделен и различен исторически контекст от всичките 80 години история на радиото в България, но така също и в доста по-дългата от 80 години психология, философия и история на Радиото по света.
Първо излъчване на епизода в ефира на БНР: понеделник, 22 март 2010 г, 10.30 часа, програма „Христо Ботев”.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна