Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията по таекуондо WTF с ново изборно събрание на 11 април

Федерацията по таекуондо WTF с ново изборно събрание на 11 април
Снимка: ММС

На 11 април Българската федерация по таекуондо– олимпийска версия (WTF) ще проведе ново Общо събрание за избор на нов председател и нов Управителен съвет. Това стана ясно на среща, организирана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с настоящия председател на централата Андрей Георгиев и претендентите за поста Росен Михайлов и Слави Бинев.

Вие трябва да се обедините, въпреки различните си виждания, в името на развитието на таекундото в България. Не трябва да нарушаваме подготовката на състезателите и да пречим на развитието им, каза министър  Кралев.

За мен е важно на 19 май, когато е следващото европейско първенство по таекуондо, да бъдем обединени, да покажем високо ниво и да завоюваме медали, заяви единият от претендентите Слави Бинев. Росен Михайлов също изрази готовност за решаване на проблемите във федерацията.

Бюджетът на Българска федерация по таекуондо WTF за 2016 година осигурен от Министерството на младежта и спорта финансиране е в размер на 235  000 лева. Договорът между министерството и централата обаче не беше подписан, заради вътрешните проблеми.

На последното Общо събрание на федерацията на 15 юли миналата година беше избран нов председател, но поради подадена жалба срещу избора му той все още няма регистрация в съда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени