Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дузпите спасиха "Ювентус" в Милано

Снимка: ЕПА/БГНЕС
"Ювентус" се класира за финала на турнира за купата на Италия по футбол, след като елиминира "Интер" с 5:3 след дузпи в реванша на "Джупезе Меаца". Сблъсъкът изглеждаше предрешен, след като торинци бяха взели аванс от 3:0 от първия мач, а дори двамата старши треньори бяха направили промени в съставите си и бяха дали почивка на някои от титулярите. За домакините не играха Самир Ханданович, Фелипе Мело, Жоао Миранда и Мауро Икарди, а от състава на "Ювентус" отсъстваха Джанлуиджи Буфон, Сами Хедира, Пауло Дибала, Клаудио Маркизио и Марио Манджукич, а Андреа Бардзали и Пол Погба влязоха като резерви.

Интер поведе след лошо изчистена топка от резервния вратар Нето в 17- ата минута. Гари Медел овладя и подаде към непокрития Марчело Брозович, който отбеляза. В последствие Адам нацели напречната греда, а домакините все пак стигнаха до второ попадение в 49-ата минута, когато Иван Перишич засече центриране на Едер от дясно. Брозович изравни резултата от двата мача в 82-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Даниеле Ругани срещу Перишич.

В продълженията нови голове не паднаха и се стигна до дузпи, при които Родриго Паласио единствен пропусна от бялата точка, а Леонардо Бонучи прати "Ювентус" напред.

На финала торинци ще играят срещу големия си съперник "Милан". Двата тима ще се срещнат в спора за трофея за първи път от 1990 година насам.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна