Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Съветът за сигурност на ООН прие сурови санкции по отношение на Северна Корея в сряда. Взети са някои от най-строгите мерки, използвани някога за оказване на натиск върху Пхенян, който трябва да се откаже от ядрената си програма, пише The Washington Post.
Новите санкции са приети два месеца, след като Северна Корея проведе изпитание на водородна бомба и един месец след като проведе забранен тест на ракета под прикритието, че изпраща сателит в космоса, допълва The Washington Post.

Достъпът до териториалните води на Турция в Егейско море се оказа закрит за патрулните катери на НАТО. Заради действията на Анкара мониторинговата група на Алианса не успя да започне наблюдение на миграционните маршрути между Турция и Гърция, съобщава "Российская газета".
Целта на патрулирането на корабите на НАТО в Егейско море е оказването на помощ на лодките с бежанци и установяването на трафикантите на хора. Решението за мисията беше взето още през февруари на среща на военните министри от Алианса, пише още "Российская газета".

Румъния смята да противодейства на руската пропаганда в Молдова, където доминират руски медии, съобщи румънското външно министерство, отбелязва "Независимая газета". Контрапропагандата ще се гради върху започващи от Букурещ излъчвания за рускоезичните граждани на Молдова на родния им език.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна