Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ожие стартира бързо в рали "Мексико"

Себастиан Ожие поведе след първия ден на рали "Мексико"
Снимка: БГНЕС

Себастиан Ожие спечели два от трите вечерни скоростни теста и оглави класирането след първия ден на рали "Мексико" - трети кръг от световния шампионат по автомобилизъм. Френският пилот на "Фолксваген" беше първи и в двата пробега на 2.3-километровия суперспециален етап, а в края на деня имаше аванс от 1.7 секунди срещу белгийския състезател Тиери Нювил от отбора на "Хюндай".

Третият кръг от световния шампионат стартира по улиците на Гуанахуато, където се събраха десетки хиляди зрители. Нювил беше най-бърз на откриването със своя "Хюндай", изпреварвайки само с десета от секундата "Форд"-а на Лоренцо Бертели. Ожие беше на трето място при пасив от 0.2 секунди срещу победителя Нювил. Френският пилот на "Фолксваген" доминираше стартовете на писта, а Нювил беше трети и в двата специални теста за вечерта. Белгиецът има аванс от 1.6 секунди срещу пилота на "Фолксваген" - Яри-Мати Латвала, който имаше проблеми с управлението на своя автомобил и губеше непрекъснато време при острите завои.

Надпреварата в Мексико продължава с планинско състезание над Гуанахуато, като двата етапа на чакъл ще бъдат преминати на огледален принцип общо четири пъти. За събота е предвидена и една отсечка на асфалт край сервизния парк, а в края на деня пилотите ще се завърнат в града за последните два етапа. Всеки от тях ще премине по 145.15 километра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна