Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петер Чех контузен, пропуска мачовете на "Арсенал" за близо месец

Петер Чех
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чешкият вратар на футболния "Арсенал" Петер Чех ще бъде извън игра между 3 и 4 седмици заради контузия в прасеца, която е получил по време на мача със "Суонси", обяви мениджърът на клуба Арсен Венгер. Чех се е контузил при спринта към своята врата в последната минута, когато се беше включил при корнер пред тази на уелсците, които изненадващо спечелиха с 2:1 и свалиха "Арсенал" на 3-о място в класирането. Сега лондончани изостават на 3 точки от 2-ия "Тотнъм" и на 6 от лидера "Лестър".

Така вратарят-ветеран пропуска утрешното дерби на Северен Лондон с "Тотнъм", както и преиграването за Купата на Англия срещу "Хъл Сити" и срещите от първенството с "Уест Бромич" и "Евертън". Между тях попада и срещата-реванш с "Барселона" от Шампионската лига.

На пресконференция днес Венгер заяви, че на вратата ще застане колумбиецът Давид Оспина. Централният защитник Лоран Кошчелни също пропуска мача с "Тотнъм" заради същия тип травма - малко разтежение на прасеца, а за двубоя с "Хъл" е под въпрос. На 12-и март срещу "Уест Бромич" обаче той ще бъде на линия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна