Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекси Пинтюро спечели гигантския слалом в Кранска гора

Алекси Пинтюро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Французинът Алекси Пинтюро спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Кранска гора.  Пинтюро триумфира с време 1:52.18 минута. Французинът беше лидер след първия манш с 54.52 секунди и даде второ време във втория - 57.66 секунди. Така той записа шестата си победа за сезона и общо 15-а в кариерата си. Освен това той постигна четвърти пореден успех в дисциплината.

Пинтюро изравни най-доброто представяне от четири поредни победи в гигантския слалом от френски скиор, което принадлежи на Жан-Клод Кили от 1967 година. Втори на 47 стотни остана Филип Шьоргхофер от Австрия. Лидерът в генералното класиране за Световната купа Марсел Хиршер (Австрия) се нареди трети на 69 стотни.

Хиршер продължава да води в генералното класиране за сезона с 1425 точки, пред Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 1132 точки. На трето място вече е Алекси Пентюро с 960 точки. Кристоферсен финишира четвърти днес с пасив от 1.2 секунда.

За малката Световна купа в гигантския слалом преди последните две състезания за сезона лидер отново е Хиршер с 621 точки, пред Пинтюро с 530 точки и Кристоферсен с 401 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени