Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков спечели Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд

Снимка: Sportal.bg

Радослав Янков спечели Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд. С класирането си в четвътфиналите на финалното състезание във Винтерберг в Германия той си осигури трофея, след което отпадна в полуфиналите. Българинът завърши на шесто място в последния старт от сезон 2015/2016 , което се оказа достатъчно да триумфа с трофея.  Победител във Винтерберг днес стана Едвин Корати (Италия).
 

26-годишният ни сноубордист събра с 4050 точки, след като записа две победи и едно второ място в седемте състезания през кампанията. Втори в генералното класиране с 3620 точки остана Роланд Фишналер (Италия), който  завърши втори във Винтерберг и спечели малката световна купа в дисциплината паралелен слалом. Трети с 3046 точки се нареди Андрей Собольов (Русия), който пък заслужи титлата в малката световна купа в паралелния гигантски слалом.

Радослав Янков е първият българин, който печели световна купа в зимните спортове. За БНР той сподели:

Усещането е просто изключително, невероятно. Изключително съм щастлив, просто не мога да опиша колко. Нямам думи, защото това е много голям успех.  Осъзнавам го и може би ще започна да го осъзнавам все повече и повече. Просто съм много радостен. Във Винтерберг бяха дошли приятели на моя треньор, на които им благодаря, както и на всички зрители, на всички хора, които са ме подкрепяли до момента, на федерацията по ски, на треньора ми, на физиотерапевта ми, на всички, на семейството ми. Просто всички бяха духом с мен и усещах тази сила и подкрепа от всички хора - каза за БНР Радослав Янков, който спечели Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна