Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Некачествени плодове и зеленчуци, внос от Гърция са били върнати от БАБХ

Снимка: stylissimo-bg.com

Над  22 тона некачествени  плодове и зеленчуци, внос от Гърция са били върнати от служителите на Българската агенция по безопасност на храните  на  граничен пункт „Кулата“.

Над 17 тона портокали, по два тона ябълки и зеле и  над 1 тон краставици са били констатирани като некачествени от инспекторите на агенцията.  Продукцията е била без етикети, в мръсни опаковки и не е отговаряла на изискванията  за качеството на пресните плодове и зеленчуци, поради което  пратките не са били допуснати до българския пазар.

Заради съмненията, че  в следствие на продължителната  блокада по българо-гръцката граница има опасност в страната ни да влезе развалена стока  от южната ни съседка,  БАБХ  изнесе контрола  на граничните пунктове както с Гърция, така и с Македония.  Проверките  на влизащите  в България пресни плодове и зеленчуци  започнаха преди  седмица , като освен  на границата,  контролът  обхвана още борсите, тържищата и складовете на едро. В резултат на инспекциите в началото на март бяха унищожени  19 тона развалени плодове и зеленчуци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна