Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актът на повторение и животът, който си избираме

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

Блу принт проект изследва действителността на 4 жени, които работят на копирни машини. Блупринт проект е аудио асоциация, аудио философия и същевременно акустично произведение, което започва от копиращата машината, за да навлезе в логиката и организацията на индивидуалния живот. Тук се лутаме между стереотипите, перфекционизма, идеята за щастие и нещастие, достатъчност, недостатъчност и самодостатъчност, безпричинност и причинност. Блу Принт проект е акустично наблюдение с едно съвсем леко и съвсем приятелско намигване.

…. Това ще бъде едно обикновено копиране….   

Елементът на дистанция и игра, основен за документалната драматургия, в този фичър е не само принцип на съдържанието и авторския поглед, но и на акустичното композиране.

… Доброто копие е чисто…

Авторът Младен Алексиев е театрален режисьор с поредица необичайни постановки и автор на радиопиесата „Трансферату”. За Блупринт проект като композитор, звукорежисьор и звуков дизайнер работи Калин Николов. Фичърът е направен с участието на Светослава Тончева, Надя Спасова, Силвия Колева и Мадлена Халачева.

След излъчването на фичъра на 12 март, тук ще можете да го намерите и като podcast.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!