Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Борисов - Ториното беше задържан и освободен от полицията

| обновено на 10.03.16 в 15:43
Снимка: БГНЕС

Ивайло Борисов - Ториното бе отведен в Шесто РПУ от полицаи днес преди обед. От СДВР потвърдиха, че джипът на бизнесмена е спрян в рамките на специализираната операция на СДВР.  По-късно от МВР съобщиха, че Ивайло Борисов е освободен, след като му е била направена проверка.

Началникът на Шесто РУ Петър Василев каза, че Ториното е бил отведен в Шесто районно управление в рамките на специализирана операция срещу незаконна охранителна дейност, ескорт и неспазване на правилата за движение. Василев допълни, че след като е подписал предупредителен протокол, Борисов е бил освободен.

Василев нито потвърди, нито отрече Ивайло Борисов да е воден в полицията заради инцидента на Околовръстното шосе, при който беше пребит шофьор. Борисов днес не е бил сам в районното, а е бил придружаван от друг човек, чието име засега от полицията не съобщават.

Като повод Ивайло Борисов да бъде отведен от полицията, Василев посочи подозрения за извършени от него наскоро престъпления. Доказателства за съпричастност към криминални деяния обаче в момента нямало.

Акцията на полицията, която бе обявена по-рано днес, е насочена срещу кортежите на луксозни автомобили. Подобни мерки бяха анонсирани преди време от ръководството на МВР и главния прокурор. Масови проверки на автомобили се извършват в районите на "Бояна", "Драгалевци", "Симеоново" и "Лозенец".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна