Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нефтохимик" тръгна с победа

Снимка: Любо Андреев Архив

Водачът в редовния сезон "Нефтохимик", "Монтана", "Арда" и "Добруджа 07" спечелиха първите срещи в четвъртфиналните плейофи на мъжкото волейболно първенство. Изненадата безспорно поднесе отборът на "Арда", който разгроми с 3:0 "Пирин" (Разлог) като гост. "Монтана" и "Добруджа 07" пък се справиха с по 3:2 съответно над ЦСКА и "Марек".

"Нефтохимик" очакваше доста по-лесен мач в зала "Младост" в Бургас, но първият гейм беше за гостите от Тетевен, които поведоха с 25:18. След това обаче бяло-червените от морския град заиграха силно на блокада и начален удар, което им позволи да обърнат развоя на срещата до крайното 3:1 гейма. Ветеранът Петър Христов се отличи с 19 точки.

Пълен с обрати беше мачът в "Монтана" между местния тим и ЦСКА, завършил 3:2 гейма (28:26, 19:25, 22:25, 25:16, 15:11). Националният селекционер Пламен Константинов не изневери на практиката си от тази година и отново беше на трибуните на един от мачовете от кръга. Радослав Парапунов реализира 22 точки за ЦСКА, но те не стигнаха. Минчо Минчев с 18 беше най-резултатен от домакините.

Въпреки петте гейма, срещата между "Добруджа 07" и "Марек" изобилстваше от грешки. По-малко направиха момчетата на Мирослав Живков и спечелиха тайбрека със 17:15 за крайното 3:2 за добруджанци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени