Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът се срещна с австрийските министри Лайтнер и Доскоцил

| обновено на 12.03.16 в 13:27
Снимка: БГНЕС

България полага сериозни усилия и прилага стриктно всички разпоредби на европейското и шенгенското законодателство за овладяване на миграционния натиск, заяви премиерът Бойко Борисов. Той се срещна с министрите на вътрешните работи и на отбраната на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и Ханс-Петер Доскоцил

Според премиера е важно всички страни на първа линия да могат да разчитат на подкрепата на Евросъюза за опазването на външните граници на общността. България е информирала Европейската комисия потребностите и допълнителните нужди на страната във връзка със заложените в националния план мерки срещу мигранския поток. 

Министърът на отбраната Николай Ненчев, който също присъства на срещата, посочи, че Австрия категорично подкрепя България в усилията ѝ да защитава външната граница на Европейския съюз. Той е получил уверение от австрийския си колега Ханс-Петер Доскоцил, че разговорите за сътрудничество в тази насока ще продължат.

По-късно днес австрийската делегация и българските министри на вътрешните работи и отбраната ще посетят района на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово, където ще се запознаят на място с предприеманите от страната ни действия за охрана на българско-турската граница. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна