Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фернандиньо: Ще бъде голяма крачка напред, ако стигнем 1/4-финалите на Шампионската лига

Фернандиньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Сити", който има сериозни трудности в първенството на Англия по футбол, ще направи голяма стъпка в правилната посока на развитие, ако се класира за първи път на четвъртфинал в Шампионската лига, смята бразилският полузащитник Фернандиньо. След като в две поредни години тимът отпада все на осминафиналите, сега тимът на Мануел Пелегрини гледа уверено към следващата фаза след победа с 3:1 над "Динамо" (Киев) и реванш утре на "Етихад стейдиъм".

Това е първи път, в който имаме шанса да вървим толкова уверено напред към четвъртфиналите. И е голяма стъпка за целия клуб, за всички нас, коментира Фернандиньо пред клубната телевизия "Сити ТВ".

В събота "небесносините" направиха нулево равенство със застрашения от изпадане отбор на "Норич", което ги остави на 9 точки от лидера "Лестър" и само на 2 от петия "Уест Хем" девет кръга преди края.

Фернандиньо заяви, че е притеснен от сериозната опасност отборът да се размине с участие в Шампионската лига и догодина, но пък добави, че шансовете на тима за титлата не са се стопили.

Ние имаме девет мача да изиграем, но дори и да не ни стигнат да се преборим за титлата, трябва да спечелим позиция в топ 4 в крайното класиране. Но смятам, че с футболистите, които имаме процентът ни да се преборим не е никак лош, завърши Фернандиньо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна