Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Пазарджик протестират срещу освобождаването на Иван Янакиев, който уби с автомобила си възрастен мъж

Снимка: БГНЕС

Жители на Пазарджик протестираха пред сградата на Съдебната палата  в града срещу освобождаването от ареста  на 27 годишния Иван Янакиев, който в края на миналата година  уби с автомобила си, край  автобусна на спирка, възрастен мъж. Янакиев бе освободен преди няколко дни срещу 3 хиляди лева гаранция, въпреки, че е системен нарушител на пътя, заради шофиране под въздействието на дрога, алкохол и с висока скорост. Близките на убития възрастен мъж Еленко и Макс Лазарови заявиха, че са обидени на съдебната система в Пазарджик.

Те се гаврят с нас, не е само нашият баща, който почина и беше убит така нелепо от този човек, който искат да го пуснат ей така, да му се размине, въпреки че е системен нарушител. И вие, виждате ли каква пошлост, то е просто уникално, адвокатът му да каже, че трябва да излезе навън, за да може да ми плаща. Колко нелепо!

Десетки жители на Пазарджик подкрепиха протеста.

Възмутени сме е меко казано. Потресени сме от решението на господата, които са взели това решение. Те дават ли си сметка, че това може да бъде някой член на тяхното семейство и как биха реагирали тогава? Дали биха го пуснали с лека ръка срещу смешната сума от 3 хиляди лева и дали един човешки живот струва 3 хиляди лева? И тоя човек, след като е хващан няколко пъти за превишена скорост и други нарушения и е пускан, това означава, че той доказва непрекъснато, че не поправя грешките си, а става от зле по-зле. Затова сме тук на протест! И какъв пример дават господата на обществото, на подрастващото поколение изобщо, и какво доверие да имаме? Изобщо това не е държава!

Утре Апелативният съд в Пловдив ще реши дали окончателно 27-годишният Иван Янакиев ще бъде освободен. В протеста си пазарджишкият прокурор Стефан Янев е поискал домашен арест за системния нарушител на пътя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени