Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палежите на колите на двамата магистрати и началника на РПУ - Пазарджик са умишлени

Снимка: БГНЕС

Палежите на автомобилите на двама районни прокурори от Пазарджик и на началника на Районното полицейско управление (РПУ) в града са умишлени, показват резултатите от пожаротехническите експертизи на Националния институт по криминалистика и криминология. Според окръжния прокурор Васко Малинов не се изключва връзка между трите случая.

Почеркът и на трите палежа е идентичен. Колата на прокурор Васка Наскова бе подпалена пред дома ѝ на 3-ти февруари. В края на същия месец, пак пред дома му, бе подпален автомобилът и на началника на Районното полицейско управление в Пазарджик Ненко Годжевъргов. Няколко месеца преди това, пред дома му в Септември, бе запалена и колата на районния прокурор Георги Кацаров. Палежите са между 3 и 4 часа сутринта, като основно се атакува предната част на колите.

Според окръжния прокурор Васко Малинов на този етап от разследването единственият сигурен факт е, че трите палежа са умишлени, това е сигурно. Работи се по тази версия, че има връзка между тях, но все още няма нищо конкретно.

Към момента няма заподозрени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени