Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поставя условия за споразумение с биячите от Околовръстното

Снимка: БГНЕС

От прокуратурата отрекоха да преговарят с тримата мъже, които пребиха преди време младо семейство на столичното Околовръстно шосе. Електронни медии цитираха адвоката им Мариана Тодорова, че те биха се признали за виновни срещу условни наказания. 

От държавното обвинение искат ефективно наказание около средния размер, за да сключат споразумение с Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков. За нанасяне на средна телесна повреда по хулиганско подбуди и за квалифицирано дръзко хулиганство Наказателният кодекс предвижда затвор от две до десет години. Тоест, сделка между охранителите и прокуратурата, може да има, само при наказание около шестте години затвор. 

Аргументите на държавното обвинение - степента на опасност на извършените престъпления, заради времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици, прави това наказание, единственото подходящо в случая. При тези параметри на наказуемост Софийската районна прокуратура е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите, за ускорено приключване на делото със споразумение. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени