Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на село Братаница е обвинен в незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси

Окръжният съд в Пазарджик
Снимка: БГНЕС
Прокуратурата в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу кмета на село Братаница Георги Спасов. Той е обвинен в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Оръжието - боен пистолет "Макаров" със заличени номера и 10 патрона бяха открити при обиск след сигнал, че синът на кмета е пребил Йордан Асенов от същото село. Инцидентът стана в началото на декември миналата година. След саморазправата Асенов изчезна. Два месеца по-късно трупът му бе открит в напоителен канал край селото. В момента кметският син е в ареста с обвинение за убийство. Причината за скандала тогава беше, че Йордан Асенов, известен като Гочето, е бил заварен с децата си в кметската нива да крадат кочани от царевица. Тогава синът на кмета с още двама негови приятели го наказват. Мъжът е бил умъртвен в постройка извън селото. Към момента няма доказателства дали кметът е подпомагал прикриването на убийството.
Георги Спасов е кмет на Братаница втори мандат, избран от коалиция "Тодор Попов". Ако вината на Спасов се докаже в съда, то Общинската избирателна комисия може да прекрати кметския му мандат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени