Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салах Абдеслам, отказва да бъде екстрадиран във Франция

Абдеслам Салах

Салах Абдеслам, който  бе арестуван във връзка с ноемврийския атентат в Париж, отказва да бъде екстрадиран във Франция, предаде Франс прес, като се позовава на адвоката му. Той съобщи, че срещу клиента му официално са повдигнати обвинения и той е задържан във временния арест.

Той сътрудничи на белгийското правосъдие. Още отсега мога да ви кажа, че ще отхвърлим искането за екстрадиране към Франция, обясни адвокатът.

Ден след задържането на Салах Абдеслам в Брюксел Интерпол препоръча днес на 190-те си страни членки да проявяват "засилена бдителност" по границите, предаде още Франс прес.

Интерпол предполага, че съучастници на Абдеслам, сочен за една от водещите фигури в извършените атентати в Париж през ноември, могат да се опитат да избягат.

Разследването на атентатите в Париж поема нова посока, след залавянето снощи в Белгия на заподозрения терорист Салах Абдеслам и още 4-ма негови съучастници.

Салах Абдеслам вече е напуснал болницата "Сен Пиер" в Брюксел, където беше отведен за лечение, заради огнестрелната си рана в крака. В момента на залавянето му той не е бил въоръжен и не е стрелял. Другият ранен съучастник също вече е преместен. Той е нова фигура в разплитането на аферата – мъж на име Монир Ахмед Аладж, който е имал фалшив сирийски паспорт.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна