Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) вкара 4 гола на "Севиля"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) победи "Севиля" с 4:0 в среща от 30-ия кръг на испанското първенство и остана на 3-то място, но вече на 10 точки от лидера "Барселона". Севилци, които вървят напред в турнира Лига Европа, са на 5-о място с 48 точки, но днес бяха застигнати от "Селта" (Виго), които удариха "Валенсия" с 2:0 като гост.

Мачът ще се запомни не само с четирите гола, но и с двете пропуснати дузпи по една от двата отбора. Първо не успя да вкара Кевин Гамейро от гостите, а през второто полувреме пропусна и Кристиано Роналдо. Нападателят на домакините Карим Бензема пък отбеляза своя гол номер 250 в професионалния футбол.

Той откри резултата в 6-ата минута с мощно воле, без да се бави, като посрещна центриране на Гарет Бейл от дясно. Това беше и първа среща на Бензема, Роналдо и Бейл, в която те играят заедно от януари насам. Бензема има 66 гола за Лион, 127 точни попадения за "Реал" (Мадрид) и 27 за националния отбор на страната.

Реално домакините нанесоха своя удар за две минути в средата на второто полувреме, когато се разписаха Кристиано Роналдо в 64-тата минута и Гарет Бейл в 66-ата. Но преди това Роналдо пропусна дузпа, отсъдена за събаряне на Лука Модрич от Хосе Антонио Рейес. Португалецът стреля с все сила, но удари горната греда. Но след асистенция на Данило той все пак се реваншира за 2:0, а Бейл покачи на 3:0 след комбинация на Роналдо и Бензема, който просто отклони технично. Пет минути преди края на мача и Хесе Родригес вкара гол в мрежата на Серхио Рико за 4:0.

Поражението на "Валенсия" не изненада никого, а гостите от "Селта" стигнаха до успеха с късни голове. Снажният швед Джон Гуйдети откри в 80-ата минута, а Уго Майо удвои четири минути по-късно след асистенция на Карлос Планяс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна