Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата ще спортуват спокойно в комплекс "Векта", обеща кметът Тотев

| обновено на 21.03.16 в 17:08
Снимка: podtepeto.com

Община Пловдив ще осигури терен за спортни тренировки на децата от ПФК „Векта“. Това е обеща кметът Иван Тотев на среща родители на малчугани от детските школи.

Десетина родители се срещнаха с градоначалника, за да се оплачат, че децата им не могат да посещават спортни занятия през почивните дни. В неделя се оказало, че дори топките за футбол на игрището били заключени, въпреки обещанието на заместник-кмета по общинска собственост Димитър Кацарски, че няма да се ограничава достъпът на децата до терена.
 

Припомняме, че в петък президента на спортен клуб "Векта" Петър Никленов бе изведен с полиция от комплекса, след като договорът за концесията изтече, а общината преговаряше половин година за заплащане на наем.

Успокоих родителите, че въпреки проблемите, децата спокойно ще тренират в комплекса. ФК „Локомотив“ не е подновил обявения си интерес към игрището, затова ще търсим временно решение, заяви Тотев.

Кметът уточни, че община Пловдив ще обяви скоро 2 концесионни процедури за спортния комплекс „Векта“. Едната е за стопанисване на спортните терени, другата – за плувните басейни. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна