Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Празник на леда за малки и големи“ преди шоуто „Парад на шампионите“ в „Арена Армеец“

„Празник на леда за малки и големи“ преди шоуто „Парад на шампионите“ в „Арена Армеец“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Празник на ледените спортове за малки и големи" ще бъде организиран на 27 март (неделя) от 14.00 часа в "Арена Армеец" в София. Входът е свободен. Празникът е под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Събитието се организира от "Жокер медиа" и Дирекция на превенция, интеграция, спорт и туризъм в Столична община с директор Ирена Димитрова.

Студенти от НСА ще направят демонстрации по спортовете фигурно пързаляне, хокей на лед, шорттрек, кърлинг и шейни. В празника ще вземат участие и деца от клуб "Денкова-Стависки". Школата е основана през 2003 година след първия пробив на Албена Денкова и Максим Стависки на световния лед. За първи път в историята на този спорт танцова двойка от България печели сребърни медали от Европейско първенство и бронз от Световно първенство. Този успех става причината за създаването на клуб по фигурно пързаляне, носещ техните имена. Председател на клуба е двукратната световна шампионка в танците на лед за 2006 и 2007 година Албена Денкова.

Сега Албена Денкова е своебразен домакин на шоуто "Парада на шампионите" на Иля Авербух, който ще се проведе на 28 март в "Арена Армеец".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна