Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев: Започваме с оптимизъм

Ивайло Петев: Започваме с оптимизъм
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев си пожела попътен вятър в началото на една нова кампания, която стартира в края на седмицата с контрола срещу Португалия.

Започваме с оптимизъм, но и с мисъл за важните мачове в новите световни квалификации през септември. Смятам, че през изминалия цикъл показахме и хубави, и не толкова хубави неща. Но вървим напред по пътя на обновяването и виждате, че имаме доста млади играчи, които тепърва ще получават шанс, заяви Петев.

 На Валери Божинов му пожелавам да е жив и здрав, да има успехи на терена, но кой ще бъде в националния отбор, това го решавам аз. Що се отнася до ЦСКА, те са във "В" група. За мене мястото на ЦСКА е в "А" група и съм го казвал не един или два пъти. Но знаете какво е нивото в тази аматьорска лига, не е сериозно да взимам национални състезатели от там, допълни Петев.

Той добави, че няма никакъв проблем с участието на бразилския полузащитник Марселиньо от "Лудогорец", който сега получи първата си покана. Административно всичко е проверено и футболистът на шампионите ще бъде част от състава.

 





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна