Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между страха и лицемерието

БНР Новини
Мащабно антитерористично учение се проведе във вторник в столицата. Учението за действия в кризисна ситуация се проведе на територията на НДК и метростанция „Константин Величков”.
Снимка: Булфото
Правилно е,че вчера министър-председателят поиска проектозаконът за борба с тероризма да е готов за обществено обсъждане до две седмици. По него работели ДАНС, МВР, ГДБОП, прокуратурата, а щяло да се включи и министерството на правосъдието. Обществено ще го обсъждаме, естествено. Само дано преди това добре го огледат всички видове специалисти, че никакво време не ни остава като гледам какво става в Европа.
Във вторник пък в късните часове на нощта в София е била разиграна тренировъчна ситуация в реално време по предварително подготвен сценарий на терористичен атентат с цел по-добра реакция на държавните структури, координация и обмен на информация. В тренировката за кризисната ситуация са участвали полицията, пожарната медицински екипи, структури на БА и БЧК. Учението е било огласено и прието с търпимост и разбиране от гражданите, а детайлите по спец операцията са били запазени в тайна (Да не се издадем пред врага, сигурно). Министърът на вътрешните работи заяви, че учението е било планирано преди два месеца и това че се провежда в деня на атентатите в Брюксел е пълна случайност. В този случай й вярвам, защото иначе нарочното провеждане на учението би било проява на лош вкус.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени