Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 млн. лева за оборудване получават специалните части и жандармерията

Снимка: БГНЕС

Правителството отпуска над 5 милиона лева, поискани миналата седмица за оборудване на специалните полицейски сили и жандармерията. Това обяви след срещата с премиера Христо Терзийски – директор на Главна дирекция "Национална полиция":  

За СДВР са предвидени 8 микробуса, за Пловдив – 2 микробуса плюс 2 автобуса, за Стара Загора, за Русе, за защитни предпазни средства, за използване на системи за радиовръзка. Една част, немалка от тази сума, ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи. Това е централна полицейска система и интегриран полицейски регистър, където се вкарват данните за всички прояви и мероприятия, от които на по-късен етап могат да се теглят и използват информации.

Заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев коментира, че само вчера е имало 12 сигнала като мнимата заплаха за терористичен акт в района на бившия хотел "Плиска":  
Поне още три случая има от сутринта подобни. Обяснимо е, предвид атентата в Брюксел, и бдителността на гражданите, и общото чувство за несигурност във всички нас.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!