Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс преодоля трудно първия кръг в Маями

| обновено на 25.03.16 в 16:31
Серина Уилямс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американката Серина Уилямс, лидер в световната ранглиста, загуби сет, но победи сънародничката си Кристина Макхейл с 6:3, 5:7 и 6:2 в среща от втория кръг на турнира по тенис за жени в Маями, който е с награден фонд в размер на 6.844 милиона щатски долара. 8-кратната победителка в надпреварата се наложи над Макхейл след над два час игра, постигайки 14-и пореден успех над 56-ата в ранглистата на УТА.

Серина Уилямс далеч не беше в добра форма на корта, който самата тя определя като "домашен". Тя допусна повече от 40 непредизвикани грешки, преди обаче да спечели решителното подаване на Кристина Макхейл в третия сет.

Тя е добра тенисистка и е способна на големи неща. Доказа го и днес. Маями е специално място за мен и тук се чувствам по-особено, защото моят дом е в непосредствена близост до тези кортове, каза Серина Уилямс за Тенис чанъл в интервю край мрежата.

В друг мач от втория кръг в Маями, Агниешка Радванска се наложи с 6:0, 6:1 срещу французойката Ализе Корне. Полякинята, номер 3 в схемата, обаче призна, че победата не е била чак толкова лесна: "Доволна съм, но резултатът не отразява адекватно случилото се на корта. Но това си остава чудесен старт на турнира за мен, след като изиграх няколко много тежки мача през последните седмици".

Румънката Симона Халеп също се класира за третия кръг, след като победи с 6:3, 7:5 Дария Касаткина. Чехкинята Луцие Шафаржова пък отпадна от надпреварата след загуба с 2:6, 3:6 срещу белгийката Янина Викмайер.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна