Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществена подкрепа за Динко Вълев от Ямбол, заловил 10 нелегални мигранти

Снимка: БТА

С викове "Динко е герой" над 50 бургазлии подкрепиха Динко Вълев от Ямбол, който днес беше извикан за информация в полицията. В Районната прокуратура в Средец е образувана преписка за случая, при който Вълев залови над 10 нелегални мигранти през февруари.

Срещу Динко Вълев няма повдигнато обвинение, категорични са от институциите, които се сезираха и след жалба на Българския хелзинкски комитет. Тя е следствие от акцията на Вълев, при която в средата на февруари край село Долно Ябълково община Средец той залавя собственоръчно над 10 нелегални мигранти. Самият Вълев заяви след излизането си от Бургаската полиция:

Момчетата се държаха много добре. И те са българи, даже ми симпатизират. Ако бяха на мое място, казаха, че щели да постъпят по същия начин.

Да подкрепят Динко в действията му бяха дошли хора от всички възрасти. Ето и част от техните мнения:

Динко защити България, нека да си отворим очите, нека да не бъдем безучастни. Нашите граници са разрушени, полицаите ни са в мизерни условия, какво е това нещо

Как няма да оправдавам? Всички трябва да сме като Динко!

Дойдох да го подкрепя, защото почва да ме е страх много за нашите деца.

Такива българи трябва да ги подкрепяме.

Самият Динко заяви, че категорично ще продължи с действията си по границата и със залавяне на нелегални имигранти, като вече има и съмишленици от Бургас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна