Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Станишев призова за диалог между всички леви партии в страната

Снимка: БГНЕС

За диалог между всички леви партии в страната преди президентските избори призова лидерът на ПЕС Сергей Станишев във Варна, където присъства на градската конференция на БСП. Той обаче подчерта, че водеща в този диалог трябва да е БСП като най-голяма формация с история и визия за бъдещето.

Станишев определи стабилността у нас като привидна, зад която се крие сделка между партии. По думите му, БСП трябва да е по-категорична опозиция, която има какво да предложи за развитието на икономиката, здравеопазването и образованието.

Лидерът на ПЕС посочи, че се налага по-тясно взаимодействие между специалните служби в Европа в борбата с тероризма:

Трябва различен подход от държавите и от тези служби. Трябва да има повече Европа в областта на сигурността, на общата ни сигурност. Ако Европа не изнася в близките ни региони, най-вече Близкия Изток, Северна Африка стабилност, перспектива за икономическо развитие, за поминък на хората. Тя ще внася несигурност на своята територия. Първото нещо, разбира се е по-активна роля, европейска, в намиране на политическо регулиране на един от най-острите конфликти – гражданската война в Сирия.


 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна