Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С равенство приключи баскетболния мач на "Звездите"

Мачът на звездите в родното първенство завърши без победител в Пловдив
Снимка: sportal.bg

Селекциите на "Търкиш Еърлайнс" и "Фолксваген" завършиха наравно - 124:124 (39:29, 30:31, 18:37, 37:27) точки в Мача на звездите на българския баскетбол. Двубоят се проведе в новата зала "Колодрума" в Пловдив. На почивката "Търкиш Еърлайнс" водеха с 69:60 точки, но през второто полувреме "Фолксваген" изравни. Мартин Дурчев получи наградата за най-полезен играч на мача, след като се отличи с 33 точки, 7 борби и 5 асистенции за тима на "Фолксваген". За "Търкиш Еърлайнс" с 24 точки завърши Димитър Димитров.

Състезатели от различни спортове облякоха баскетболния екип, за да подкрепят инициативата на организаторите на Мача на звездите и федерацията по баскетбол, целяща да върне публиката в баскетболните зали и да привлече младежите към спорта с оранжевата топка. За успешен финал на инициативата ще се счита домакинство на България на Евробаскет 2021 за мъже.

Компания на световната и европейската шампионка на кану Станилия Стаменова на игрището правиха легендата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист номер 1 на България за 1999 г. и бивш халф на представителния ни тим, а доскоро и спортен директор на "канарчетата" Александър Александров, най-успешната българска волейболистка от 90-те години на ХХ-и и началото на ХХI век Антонина Зетова, капитанът на футболния "Локомотив" Пловдив Мартин Камбуров и халфът на "Ботев" и националния отбор Тодор Неделев.

Андрей Иванов от "Ямбол" спечели първото място в конкурса по забивки, а другият финалист Тристан Кери от "Рилски спортист" не успя да направи успешен опит, Пламен Алексиев от "Берое" беше най-добър в стрелбата от далечно разстояние, като победи Александър Груев от "Спартак" Плевен. Йордан Минчев от "Левски" спечели надпреварата за индивидуални умения, като мина по-бързо по трасето от Брандън Фортънбъри от "Балкан".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени