Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Играх по-добре във важните моменти

Григор Димитров: Играх по-добре във важните моменти
Снимка: БТА

Честно казано, играх по-добре във важните моменти. Имах няколко шанса и се възползвах от тях. Въпреки че загубих първия сет, успях да запазя спокойствие. Знаех, че трябва да остана в мача, да бъда максимално концентриран. Дори при 1:3 в третия сет очаквах, че ще получа възможности за обрат, защото ретурите ми вървяха, действах добре в ключовите разигравания. Доволен съм от всички тези неща, така Григор Димитров коментира победата си на тенис турнира в Маями от сериите „Мастърс“.

Първата ни ракета записа най-значимия си успех за сезона, след като елиминира шампиона от 2009 и 2103 година и миналогодишен финалист Анди Мъри (Великобритания) с 6:7, 6:4, 6:3 след 2:25 часа игра.

Шотландецът призна, че съперникът е бил по-солиден в срещата.

Не започнах добре във втората част (бел. автора - допусна изоставане от 0:4). След като спечелиш толкова оспорван първи сет, трябва да се опиташ да поставиш съперника си под напрежение още на старта на втория. А аз мисля, че загубих първите два сервис-гейма на нула, което не беше добре. След това в третата част успях да поведа с пробив, но в последствие допуснах много непредизвикани грешки. Той заслужава поздравления. Игра по-солидно от мен, каза Мъри.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна